بعد از مدتها گشتن به دنبال کار، بالاخره برای مصاحبه شغلی که آرزویش را داشته اید، دعوت شده اید. رزومه خود را فرستاده اید و سوالات رایج در مصاحبه ها را مطالعه کرده اید. اما آیا واقعا برای مصاحبه آمادگی دارید؟ به رغم تمام تجربه و آمادگی که دارید یک اشتباه کوچک می تواند سبب شود آنها کس دیگری را استخدام کنند. پس مهم است با اشتباهاتی که ممکن است مرتکب شوید، آشنا شده و راههای جلوگیری از آن را یاد بگیرید. در این مطلب چند اشتباه متداول درکارهای زمان استخدام را به شما معرفی می کنیم.

حرف زدن به جای گوش دادن

مطالعات نشان داده است که افراد ۶۰ درصد از مکالمه را به صحبت کردن درباره خود اختصاص می دهند. حتی در مصاحبه کاری نیز باید بده بستان وجود داشته باشد و فرد داوطلب باید ابتدا منتظر اشاره طرف مقابل برای شروع صحبت باشد. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که وقتی عصبی و دچار استرس می شوند، پرحرف می شوند، نفس عمیقی بکشید و فقط گوش کنید. نیازی نیست بر مکالمه تسلط داشته باشید؛ بگذارید کسی که با شما مصاحبه می کند این کار را انجام دهد. حواستان باشد که از موضوع بحث خارج نشوید و اطلاعاتی بیش از آنچه طرف مقابل می خواهد ارائه ندهید.

دروغ گفتن

افراد آنطور که شما تصور می کنید قادر به تشخیص دروغ نیستند حتی از روی زبان بدن هم نمی توان صد در صد متوجه دروغ شد. تنها چیزی که دروغ را برملا می کند، خود کلمات هستند. اگر داستانی غیرواقعی را تعریف کنید، احتمال آن وجود دارد که خودتان دست خودتان را رو کنید و دچار تناقض گویی شوید. حتی اگر خودتان سعی داشته باشید دچار تناقض گویی نشوید اما مصاحبه گر می تواند در پاسخ های شما مواردی پیدا کند که با هم جور درنمی آیند و درنتیجه شما را از لیست متقاضیان خارج کند. بهترین روش برای پاسخگویی این است که تا حد امکان صادق باشید.

پوشش نامناسب

لباسی که در صبح روز مصاحبه انتخاب می کنید و می پوشید می تواند در نتیجه مصاحبه بسیار تاثیرگذار باشد. بر اساس مطالعات انجام شده ۷۲ درصد از مدیران استخدام اذعان داشته اند که پوشش نامناسب، یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که یک متقاضی کار می تواند مرتکب شود. شلوار جین و تیشرت ها را کنار بگذارید و مانند حرفه ای ها لباس بپوشید حتی اگر محل کار یونیفرم رسمی نداشته باشد. همچنین از پوشیدن لباس های تنگ و نازک و تحریک کننده بپرهیزید. مدیران بیشتر به رنگ های خنثی مانند مشکی و آبی علاقه دارند تا رنگ های روشن و یا زیورآلاتی که حواس انسان را پرت می کند.

بی میلی

مطالعات نشان می دهد کارمندانی که به کارفرما و کاری که انجام می دهند علاقه دارند، افراد شادتر و مولدتری هستند. مطالعات نشان داده است که بسیاری از متقاضیان کار اطلاعات چندانی درباره شرکت یا محل کار موردنظر ندارند. قبل از انجام هر کاری ابتدا در خصوص محل کار تحقیق کنید و ببینید آیا به آن علاقه دارید؟ در خصوص کارفرما، محصول یا خدماتی که در شرکت ارائه می شود و همچنین اجتماع کارکنان تحقیق کنید و ببینید کارکنان بر چه اساسی ارزش گذاری می شوند. قبل از انجام مصاحبه تحقیقات گسترده ای در شرکت انجام دهید تا سوالات را به درستی پاسخ دهید.

قبول کردن پیشنهاد دستمزد پایین

اگر مدت زیادی است که بیکار هستید، پذیرفتن کار حتی با دستمزد پایین وسوسه انگیز است. اینگونه از پول زیادی که می توانید سالانه در طول زندگی کاری کسب کنید، صرف نظر می کنید. مطالعات نشان داده است که چک و چانه زدن با کارفرما موجب می شود او پیشنهاد بهتری برای دستمزد ارائه دهد. با اینکار نه تنها حساب بانکی شما پرتر می شود بلکه کارفرما برای شما و درخواست های شما احترام بیشتری قائل خواهد بود.

انجام ندادن هیچ کاری بعد از مصاحبه

اکثر متقاضیان کار بعد از مصاحبه منتظر می نشینند تا تلفن زنگ بخورد اما برای بدست آوردن یک شغل، پیگیری بسیار اهمیت دارد. اگر نمی توانید با کارفرما ملاقات داشته باشید، برای او ایمیل ارسال کنید. مطالعات نشان داده است اگر کارفرما بخواهد به ایمیل شما پاسخ دهد، پاسخ او را ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از ارسال ایمیل، دریافت خواهید کرد. اما حتی اگر پاسخی هم دریافت نکردید باز هم نباید دست از تلاش بردارید. برای دریافت پاسخ دومین ایمیل ۲۱ درصد و برای ایمیل های بعدی ۲۵ درصد شانس دارید.

مصاحبه کاری استرس و نگرانی همراه دارد اما یافته های علمی می تواند به موفقیت در مصاحبه به شما کمک کند. با کمک یافته های مطالعات و تحقیقات انجام شده می توانید در اولین تجربه کاری، شغل مناسب خود را به دست آورید. این مطالعات نه تنها جستجوی کار را آسان می کنند بلکه ریسک ادامه یافتن این جستجو را برای سال های بعد کاهش می دهد.

 

منبع : کاویاب