بسیاری از افراد خود را در پشت گذشته شان پنهان می کنند. مدام با خود می گویند چون اتفاق های بدی در طول زندگی شان رخ داده دیگر نمی توانند شاد زندگی کنند. از زمین و زمان گله مندند و سایرین را مقصر ناکامی های خود می دانند. اگر شما هم جزء این افراد هستید بهتر است تغییری در طرز نگرش تان ایجاد کنید. به گفته روانشناسان افراد دارای شخصیت ثابت در طول زندگی شان نیستند. برخلاف اینکه ایجاد تغییر در ظاهر با محدودیت هایی روبه رو است اما ایجاد تغییر در شخصیت در همه زمان امکان پذیر است. شخصیت مجموعه ای از اندیشه روشن، شوخ طبعی، اعتماد به خود، الگوی معمول تفکر، احساس و رفتار فرد می باشد که با رشد آن ها می توانید شخصیت قوی داشته باشید. وقتی ابراز میکنیم که کسی شخصیت خوبی دارد منظورمان این است که او دوستداشتنی و جالب است و بودن در کنار او تجربهی خوشایندی است.در ادامه این مقاله چند نمونه از خصوصیات شخصیتی را بیان می کنیم که چگونه شخصیت قوی داشته یاشیم .
اعتماد به نفس
افرادی که خودشان را همانطور که هستند می پذیرند بسیار جذاب و قدرتمند به نظر می رسند. ایمان به خود و داشتن تصویر مثبتی از آنچه هستید اولین اصول داشتن اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس خود اصول اولی برای داشتن شخصیت قوی می باشد. داشتن عزت نفس بستگی به خود فرد دارد. در طول زندگی موقعیت هایی پیش می آید که موجب تخریب عزت نفس می شود اما شما باید در آن لحظات مانع، از دست رفتن اعتماد به نفس تان شوید. سعی کنید روی شکست ها و نقطه ضعف هایتان تمرکز نکنید و همواره برای خود احترام و ارزش قائل شوید تا شخصیت قوی داشته باشید. از هر پند و اشتباهی درس بگیرید و سعی کنید آن را تکرار نکنید.
همدلی
همدلی و شنونده خوبی بودن از صفات اصلی یک فرد واقعا قدرتمند است. آن هایی که به دیگران عشق می ورزند و با آن ها همدلی می کنند و شنونده خوبی برای صحبت هایشان هستند این حس را به فرد مقابل انتقال می دهند که او مهم ترین آدم روی زمین است. برخلاف آنچه امروزه رایج شده است همدلی و صمیمیت باعث نشان دادن چهره ضعیف نیست بلکه نوعی بزرگ منشی محسوب می شود.
داشتن استقلال
برای این که شخصیت سالمی داشته باشید باید از استقلال روانی برخوردار باشید و آزادی و استقلال روانی هم مستلزم بی نیازی از دیگران است. مقصود نخواستن دیگران نیست بلکه احتیاج نداشتن به آنهاست. قانون و مقرراتی که باعث آسیب رسیدن به دیگران نمی شود و شما آن ها را دوست ندارید نقض کنید. برای خودتان زندگی کنید.
یافتن حقیقت
احساس ترس یک امر طبیعی است. آدم هایی با شخصیت قوی با این ترس روبه رو می شوند و از آن فرار نمی کنند. آن ها خود را گول نمی زنند و با باور یک دروغ به خود آرامش نمی دهند. افرادی که شخصیت قوی دارند به دنبال حقیقت ها می روند و از شک کردن نمی ترسند. آن ها عاقلانه ترین تصمیم و کار را انجام می دهند و همه جوانب را در نظر می گیرند که به آن ها انسان های عاقل گفته می شود.
نتیجه گیری :
با توجه به ویژگی هایی که برای داشتن شخصیت سالم و موفق ارائه کردیم، مهمترین مشخصه چنین شخصیتی آن است که همه چیز زندگی را دوست بدارید و از انجام هیچ کاری ناراحت نشوید. وقت خود را با شـِکـِوه و شکایت یا آرزوی این که اوضاع جور دیگری باشد تلف نکنید ؛ نسبت به همه امور زندگی احساس شور و هیجان داشته باشید و خواست و توقعتان از زندگی تا حدی باشد که دستیابی به آن برایتان امکان پذیر باشد.
مأموریت انسان در زندگی، تغییر دادن جهان نیست. انسان مأمور تغییر خویشتن است. تمامی راه حل ها، در درون انسانهاست .
منبع : کاویاب