عوامل متعددی مانند سموم در مواد غذایی، ویروس ها، و همچنین باکتری باعث مسمومیت غذایی می شود. اگر می خواهید بدانید دچار مسمومیت غذایی شده اید یا نه؟ باید از برخی علائم آگاه باشید. این علائم عبارتند از: اسهال، سرگیجه، تهوع، سردرد، استفراغ، و درد شکمی. هنگامی که شما از مسمومیت غذایی رنج می برند، بدن تان مقدار زیادی آب از دست می دهد. بنابراین، نوشیدن آب بیشتر یک درمان خوب محسوب می شود. علاوه بر این، آب آشامیدنی به دفع سموم که باعث بروز علائم مسمومیت غذایی شده اند کمک می کند. با این حال، درمان های مختلفی وجود دارد. در اینجا ۱۵ راه طبیعی برای درمان مسمومیت غذایی بزرگسالان را آورده ایم:
این ۱۵ داروهای خانگی طبیعی راه حل مناسبی است برای خلاص شدن از مسمومیت غذایی:
چای زنجبیلی
اگر می خواهید مسمومیت غذایی تان را درمان کنید چرا چای زنجبیل را امتحان نمی کنید؟ زنجبیل می تواند کمک تان کند برای درمان تهوع، سوزش معده و سایر علائم مسمومیت غذایی. طریقه درست کردن چای زنجبیلی:
در مرحله اول، یک قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده را به یک فنجان آب جوش اضافه می کنیم تا دم بکشد. سپس بنابر سلیقه عسل یا شکر را به آن اضافه کنید. برای از بین بردن علائم مسمومیت چندبار در روز این چای را میل کنید.
آب زنجبیل و عسل
اگر چای زنجبیل را نمی نوشید از آب زنجبیل استفاده کنید. آب زنجبیل به کاهش درد و التهاب کمک می کند. در اینجا دستور العمل دقیق برای تهیه آن آورده شده است:
در مرحله اول، یک قاشق چای خوری عسل را به چند قطره آب زنجبیل اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت، این مخلوط را در زمان های مختلف طی روز میل کنید تا احساس بهتری داشته باشید. گاهی اوقات مصرف روزانه زنجبیل تازه را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
سرکه سیب
طبیعی یکی از داروهای خانگی خوب برای مسمومیت غذایی است. اسیدی که در این سرکه است خاصیت قلیایی دارد و به تسکین دستگاه گوارش و از بین بردن باکتری کمک می کند. نحوه مصرف سرکه سیب:
نخست دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم رقیق می کنیم، در نهایت این مخلوط را قبل از خوردن موادغذایی میل می کنید.
علاوه بر این، شما می توانید سرکه سیب را بدون رقیق کردن بنوشید. خوردن دو یا سه قاشق چای خوری از این سرکه برای بهبود وضعیت شما مفید است.
ماست و دانه شنبلیله
ترکیبی است که از ماست و دانه شنبلیه تهیه شده است. ماست حاوی خواص ضد میکروبی و ضد باکتری است که می تواند با باکتری های مسمومیت زا مبارزه کند. دانه شنبلیله تسکین دهنده درد شکم است. هنگامی که این دو مواد را باهم میل می کنید از استفراغ و درد معده رها می شوید. نحوه ترکیب این دو مواد:
ابتدا یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله را در ظرفی بریزید، سپس یک قاشق غذاخوری ماست به آن اضافه کنید. این ترکیب را چند بار در روز میل کنید. به یاد داشته باشید آن ها را با هم نجوید.
لیمو
لیمو به دلیل خواص ضد ویروس، ضد باکتری و ضد التهابی از داروهای خانگی محسوب می شود. علاوه بر این، اسید موجود در لیمو قادر به کشتن باکتری هایی است که باعث مسمومیت غذایی می شود. بنابراین، هنگامی که دچار مسمومیت غذایی شدید، لیمو مناسب ترین انتخاب است. نحوه استفاده از لیمو:
لیمو را به دو نیم تقسیم کنید و آب آن را بگیرید. سپس می توانید به آبلیمو کمی شکر اضافه کنید. این نوشیدنی را دو یا سه بار در روز میل کنید.
گاهی اوقات استفاده از لیمو یک راه ساده برای درمان مسمومیت است. فقط کافی است با کمی آب گرم رقیقش کنید و جرعه جرعه بنوشید. هنگامی که از لیمو برای درمان استفاده می کنید باید تا جایی ادامه دهید که همه علائم مسمومیت از بین رفته باشند.
آب ریحان و عسل
ریحان یک گیاه فوق العاده برای تسکین درد شکم ناشی از مسمومیت غذایی است. علاوه بر این، با دارا بودن خواص ضدمیکروبی قادر به مبارزه با میکرو ارگانیسم ها می باشد. برای بهره گیری از خواص ریحان باید اینگونه عمل کنید:
ابتدا برگ ریحان ها را بادقت بشویید. آب آن ها را بگیرید و یک قاشق غذاخوری عسل به آب آن اضافه کنید. می توانید کمی آب گشنیز تازه هم به آن اضافه کنید. از این نوشیدنی چند بار در طول روز استفاده کنید و ادامه دهید تا وقتی که بهبود کامل بیابید.
روغن ریحان
شما می توانید نه تنها از آب ریحان بلکه از روغن ریحان هم استفاده کنید. این روغن می تواند به عنوان یکی از راه حل های خانه ای برای رفع مسمومیت غذایی به کار رود. در اینجا روش استفاده از روغن ریحان را آموزش داده ایم:
ابتدا چند قطره از روغن ریحان را به چهار فنجان آب اضافه می کنیم. این نوشیدنی را به آرامی در طول روز مصرف کنید تا زمانی که احساس بهبود داشته باشید.
از این درمان برای کشتن باکتری که باعث درد معده شده است می توان استفاده کرد.
نمک دریا، برگ ریحان، فلفل سیاه با ماست
اگر از آب یا روغن ریحان نمی خواهید استفاده کنید می توانید آن را به مواد دیگر اضافه کنید. در اینجا دستور العمل دقیق ترکیب آن را گفته ایم:
برای آماده سازی کافی است مقداری برگ ریحان، کمی فلفل سیاه و سه قاشق غذاخوری ماست و مقداری نمک دریا را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را چهار بار در روز میل کنید تا به نتیجه برسید و بهبود یابید.
سیر
سیر همچنین به دلیل خواص ضد قارچی، ضد ویروسی همراه با خواص ضد باکتری در مبارزه با مسمومیت غذایی بسیار قوی است. علاوه بر این، قادر به از بین بردن علائمی مانند اسهال و درد شکمی است. بنابراین، زمانی که می خواهید از مسمومیت غذایی خلاص شوید، می توانید یکی از این راه را دنبال کنید:
اولین راه که خیلی آسان است فقط نیاز به خوردن یک حبه سیر دارد.
راه دوم آب گیری سیر است که آن را مصرف کنید.
راه سوم استفاده از روغن سیر است. که با مقدار مساوی روغن سویا مخلوط می کنیم و به خوبی هم می زنیم. در نهایت از این روغن بعد از صرف غذا بر روی معدتان مالش دهید.
فراموش نکنید برای درمان به طور منظم از این روغن استفاده کنید.
موز
همانطور که می دانید، موز یک میوه خوشمزه و یک درمان خوب برای بسیاری از مشکلات از جمله مسمومیت غذایی است. این میوه سرشار از پتاسیم است، پس از آن می توانید برای کمک به تأمین میزان پتاسیم استفاده کنید چون به دلیل اسهال و استفراغ پتاسیم بسیاری را از دست داده اید.
بنابراین، فقط باید هر روز موز بخورید. این کمک خواهد کرد سطح انرژی تان بازگردد. اگر شما می خواهید یک موز رسیده بخورید، آب موز بنوشید. نوشیدن این آب موز سالم و خوشمزه دو یا سه بار در روز به منظور خلاص شدن از شر مسمومیت غذایی است.
دانه زیره با آب گشنیز
این دانه ها به شما کمک خواهد به سهولت درد شکم و التهاب معده که ناشی از مسمومیت غذایی است. بنابراین، هر زمان که شمادچار مسمومیت شدید، از این درمان استفاده کنید:
در مرحله اول یک قاشق چای خوری دانه زیره سبز را با یک فنجان آب مخلوط می کنیم و سپس می گذاریم به جوش آید. بعد از جوش آمدن اجازه می دهیم تا خنک شود. سپس کمی نمک و یک قاشق چای خوری آب گشنیز به آن اضافه می کنیم. می توانید آب گشنیز را از سوپرمارکت تهیه کنید و یا خودتان آب گیری کنید. در نهایت، دو بار نوشیدن از این نوشیدنی در روز باعث فرار علائم مسمومیت غذایی می شود.
دانه زیره، نمک و انقوزه( نوعی گیاه آسیایی)
همانطور که شناخته شده است، زیره یکی از مواد تشکیل دهنده مشترک در داروهای خانگی برای مسمومیت غذایی است. بنابراین، نوشیدن چای ساخته شده از دانه زیره سبز، نمک و انقوزه بسیار مفید است. در اینجا نحوه تهیه این چای را آورده ایم:
ابتدا یک قاشق چای خوری دانه زیره را در یک فنجان آب جوش بریزید. سپس اجازه دهید تا خیس بخورد. پس از آن مقدار کمی نمک و انقوزه به این مایع اضافه کنید و خوب هم بزنید. درنهایت از این مایع دو یا سه بار در روز میل کنید و تا چند روز تکرار کنید تا همه علائم مسمومیت از بین برود.
عسل
عسل، موثر برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی است. به همین دلیل، در درمان مسمومیت غذایی نیز دخیل است . این به دلیل خواص ضد باکتری و ضد قارچ که دارد در درمان سوء هاضمه و یا برخی از دیگر نشانه های مسمومیت غذایی بسیار مفید است. علاوه بر این، عسل را می توانید به طور خالص یا همراه با چای مصرف کنید.
اگر یک قاشق چای خوری عسل سه بار در روز مصرف کنید. ناراحتی معده و زخم هایتان التیام می یابد. همچنین قادر به کنترل اسید بیش از حد معده می باشد.
چای نعنا
اگر می خواهید دچار مسمومیت غذایی نشوید باید چاع نعنا بنوشید. در اینجا دستور العمل دقیق تهیه چای را آورده ایم:
ابتدا چند برگ نعنا را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا چند دقیقه دم بکشد. در نهایت این چای را سه یا چهار بار در روز مصرف کنید تا زمانی که علائم مسمومیت از بین رود.
نشاسته ذرت، با آب پرتقال یا آب سیب
اگر می خواهید مسمومیت غذایی از شما دور باشد، ترکیب بین آب پرتقال و نشاسته ذرت بسیار کمک کننده است. در اینجا طرز تهیه آن را آورده ایم:
ابتدا یک لیوان آب پرتقال را با دو قاشق چای خوری از شربت نشاسته ذرت مخلوط کنید. چند بار در روز از این نوشیدنی میل کنید تا علائم از بین روند.
گاهی اوقات استفاده از یکی از این راه حل بالا کافی نیست. می توانید با رعایت این نکات به بهبود خود کمک کنید.
- سعی کنید جرعه های کوچک آب بنوشید یا ی بمکید. هیچ نوشیدنی کافئین دار و یا نوشابه مصرف نکنید..
- محصولات لبنی استفاده نکنید
- الکل مصرف نکنید
- نوشیدن مقدار زیادی آب، در حدود ۱۰ لیوان در روز. هنگامی که شما از مسمومیت غذایی رنج می برند، باید آب زیاد بنوشید.
- استراحت کردن
- مواد غذایی تند و چرب مصرف نکنید
- دست خود را به دقت قبل از وعده غذایی با صابون ضد عفونی کنید.
- شستن ظروف با آب گرم به منظور از بین بردن باکتری
منبع : کاویاب