هر کس عادت های رفتاری خاصی دارد مثلا در دنیای ورزش برخی ورزشکاران عادت دارند دست بزنند و یا روی زمین تف کنند. از طرف دیگر برخی عادت هایی دارند که از خرافات و یا آداب و آیین های سنتی آنها نشات می گیرد. در این مقاله ۴ عادت رفتاری به شما معرفی می کنیم که ارتباطی با آیین و رسوم خاصی ندارد اما می تواند بهبود عادت رفتاری عملکرد کار گردد.
کمی زودتر سرکار بروید
زودتر از زمان معمول سر کار حاضر شدن ممکن است به نظر خیلی مهم نباشد اما می تواند تمرکز و قوه تفکر شما را بهبود بخشد. زودتر سرکار رفتن به معنای مرتب کردن لباس ها و برداشتن نهار است! در واقع، منظور این نیست که ساعت ها و حتی نیم ساعت زودتر سرکار بروید بلکه مقصود صرفا این است که جلوی اضطرابی که هر روز بابت دیر کردن دارید، گرفته شود همچنین به پیاده روی صبحگاهی تان برسید و از ترافیک وحشتناک راحت شوید . به طور کلی با خیال راحت تر و بدون تاخیر سرکار برسید. در واقع اگر بتوانید زودتر رسیدن حتی درحد چند دقیقه را به صورت عادت درآورید، اکثر اضطراب و نگرانی ها را در زندگی از بین می برید. بدین صورت حال روحی و عملکرد شما در محیط کار بهتر خواهد بود.
در هر جا یک نوشته بگذارید
هیچگاه نمی شود پیش بینی کرد که چه زمانی یک ایده به ذهن می رسد. ممکن است در حمام، یا در مسیر و یا نصف شب باشد. اگر اتفاق افتاده باشد که ساعت ۳ نصف شب روی تخت نشسته اید چون ناگهان چیزی به ذهنتان خطور کرده، متوجه چیزی که درباره آن حرف می زنیم می شوید. شاید فکر کنید یادداشت گذاشتن چندان خوب به نظر نرسد و نشانه این باشد که حافظه ضعیفی دارید اما درست برعکس است. قرار دادن چندین یادداشت دورتادور فضای کاری نشان دهنده ذهن خلاق، جسور، مولد و فعال است. پس سعی کنید در هر جا که توانستید یادداشت بگذارید.
از تخیل خود برای غلبه بر احساسات استفاده کنید
تخیل یک ابزار قدرتمند است. وقتی قبل از انجام یک کار بزرگ و پرمخاطره بر احساساتی که دارید تمرکز کنید، می توانید نگاه واقع بینانه ای داشته باشید و بفهمید اضطراب تنها در ذهن شماست و هیچ جایی ندارد. این نوع از تمرکز را می توانید سرکار و قبل از هر کار بزرگی، مصاحبه و یا ارزیابی انجام دهید. صادقانه با احساسات خود مواجه شوید و احساسات منفی و ترس را از خود دور کنید. حس سبکی که بعد از آن خواهید داشت، تغییر بزرگی در کا شما ایجاد خواهد کرد.
هر روز صبح دقایقی را برای مرتب کردن میزکارتان اختصاص دهید
بر محیط کاری که در آن مشغول به کار هستید احساس مالکیت واقعی داشته باشید. هر روز صبح که سرکار می رسید دقایقی وقت بگذارید برای اینکه مطمئن شوید هر چیز سرجای خودش است و وسایل موردنیاز شما دم دست است. وسواس زیاده از حد در تمیز کردن خوب نیست اما اگر به گونه ای باشد که به روند کارتان کمک کند درعین حال که مزاحمتی نیز برای بقیه ایجاد نکند، مشکلی ندارد. نشستن پشت میز و آن را از آن خود کردن به گونه های مختلفی به شما کمک میکند. همانطور که گفتیم مرتب و منظم کردن فضای کار به شما کمک می کند که برای کارهای روزانه آمادگی بیشتری داشته باشید اما بیشتر از لحاظ روانی شما را آماده می کند و حس مالکیت قوی حول کاری که انجام می دهید در شما ایجاد می کند.
باید ببینید کدام عادت و رفتار برای شما مناسب تر است و به دردتان می خورد. این عادت ها هرچه ساده تر باشند بهتر است. در نهایت هدف این است که رفتارها به گونه ای باشند که قوه تفکر شما و همکارانتان را به سمت درستی رهنمون سازد.
منبع : کاویاب